Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

Jacqueline en Frans van Leeuwen winnen 11Steden Cross Country Toernooi 2024

Frans en Jacqueline van Leeuwen

Onder fantastische weersomstandigheden werd gisteren op de Pitch en Putt Golfbaan Het Buiten-land in Zuiderburen  te Leeuwarden, de editie 2024 van het 11 Steden Cross Country  Toernooi gespeeld.
Het format was anders dan andere edities. PPGZ wedstrijdleider Arti van Mastrigt kwam met het idee om de datum naar voren te halen en dan 3 ronden te lopen. We kunnen gerust zeggen, dat deze verandering  het toernooi zeer ten goede is gekomen.
Het is een prachtige pitch en puttdag geworden met geweldige winnaars in de personen van Jacqueline  en Frans van Leeuwen uit Swifterbant. Proficiat!

De baan lag er fantastisch bij (met dank aan de greenkeeper en Het Buiten-land ) ’s Morgens vroeg had een groep vrijwilligers i.s.m. Agatha, de baan verder  speelklaar gemaakt. Bij afslag hole 13 stond “de koek en zoopie” golfkar met in de morgen koffie en thee en ’s middags heerlijk fruit van Wims Groenten en Fruit. (Wim en Janna, tige tank). Op de putting green was een chipping challenge uitgezet, alwaar een slag gewonnen kon worden.

Een ieder werd  van harte welkom geheten door voorzitter Herman Gaarman, waarna wedstrijdleider Arti van Mastrigt met zijn uitgebreide briefing begon.
Enthousiast gingen de koppels de wei in. Gelukkig waren de van Leeuwens ook net op tijd gearriveerd. Wegens wegwerkzaamheden  moesten ze via een flinke omweg met gas op de plank, richting Leeuwarden scheuren.

Na ronde 1 (fourball) ging verrassend het koppel Molemast ( Arti van Mastrigt en Huug Molendijk) aan de leiding na een knappe ronde van 37 slagen met een paar fraaie birdies, gevolgd door de koppels The Lions (Jaqueline en Frans van Leeuwen ), The Invaders (Mient Kobes en Robin de Groot) en Hejo ( Wim de Jong en Janna vd Heide) met 38 slagen.
Met volle buikjes, na de voortreffelijke lunch met heerlijke snert, maakten de spelers zich klaar voor ronde 2 (greensome). The Lions kwamen nu echt een beetje op stoom en met een rondje 37 en met een totaal van 75 slagen namen zij de leiding. Molemast, de leiders na ronde 1, zakten langzaam maar zeker door het ijs met een matig rondje 42. Op de voet werden de Lions na 2 ronden gevolgd door de Invaders ( 76 slagen), De Bruine Bosjes (Sjoerd Bosgra en Douwe de Bruin- met 1 slag aftrek na de enigste chip in van de dag van Douwe de Bruin), Pappie en Kokkie ( Dick en Tim Kok) en Heja (Jaap Kleinpaste en Henk Woudstra) allen met een totaal van 78 slagen.

Steven van Griethuysen met het resultaat van zijn afslag op hole 3 ( 120 meter)

Na de hotdog met flink wat saus, was het tijd voor de laatste en beslissende ronde.  De verschillen waren klein, dus het kon nog alle kanten op. Hier en daar, vooral bij de oudjes begon de vermoeidheid een rol te spelen, focus en nauwkeurigheid werden minder, onnodige fouten namen toe, maar de topkoppels hielden het hoofd koel.
De koppels Jul en Jul ( Jan Ronald Wigarda en Jurgen Steenwelle) en Hejo ( Wim en Janna) liepen een geweldige ronde van 34 slagen. Jut en Jul  pakten met deze laatste ronde de 3de plaats met een totaal van 113 slagen. De duo’s The Lions en The Invaders liepen een prima ronde van 35 slagen en hierdoor werden The Invaders  2de met 112 slagen, 1 slag meer dan de winnaars The Lions met 111.

Niet onvermeld mag blijven de prima 4de plaats van Pappie en Kokkie met een totaal van 114 slagen (ontvingen als prijs 2 flacons beerenburg)  en  5de werden met 115 slagen Hejo (Wim de Jong en Janna vd Heide).
De wisseltrofee zal dus deze winter een mooi plekje krijgen in Swifterband bij de familie Van Leeuwen.

2de plaats (Robin de Groot en Mient Kobes) 1ste plaats (Jacqueline en Frans van Leeuwen) 3de plaats (Jan Ronald Wigarda en Jurgen Steenwelle)

In haar speech bedankte Jacqueline de medespelers,  de organisatie en team Het Buiten-land.
De winnaars en de nummers 2 en 3 ontvingen uit handen van voorzitter Herman Gaarman prachtige Oldehove beeldjes als aandenken en ook was er een mooie aanmoedigingsprijs voor The Greenies (Joke Idema en Titia Feikens). De 2 petten van Het Buiten-land waren voor Dini Trip en Harry Jansen ( Jansen en Co) en het “beste” damesteam De Buitenlanders ( Gillian Quanjer en Tialda Hoeksra) gingen met Fryske dúmkes naar huis.
Team Mattenkloppers van Ypie Semplonius en Tineke Wijnja hadden net zoveel slagen maar het lot besliste in het voordeel van team De Buitenlanders. Uiteraard ging een ieder weer tevreden huiswaarts met een suikerbrood van Bakkerij van Eck (beste bakker, tige tank) uit Damwoude. De voorzitter sloot af met nogmaals een ieder te bedanken, die een bijdrage had geleverd aan het welslagen van deze mooie 2024 editie van het 11Steden cross Country Toernooi.

Voor de uitslag klik op deze link: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1tvDUKZIM2mfZCUSqL0LYsEnSgPPCgXYXFK1e4R1Hy0U/edit?usp=sharing

Tot volgend jaar.

Mient Kobes en Robin de Groot
Jan Ronald Wigarda en Jurgen Steenwelle